HUNGERSPELEN

Böckerna skulle komma att bli kända världen över. Suzanne Collins hade skrivit tre böcker med briljans.
Katniss, eldflickan som vi sent skulle glömma för hennes mod, styrka och brinnande hjärta.

Kimberly och Ida  talar ut om Hungerspelen- triologin!  

TANKAR OM HUNGERSPELEN TRIOLOGIN


Kimberly: Oj vilken svår fråga att svara på. Tankar, ja de är ju tusentals så vad ska man säga? Men jag får väll göra som jag är bäst på och bara prata på. Jag älskar Hungerspels-triologin. Enligt mig är den helt fantastisk, helt otroligt underbar. Den är skriven på ett briljant sätt och slår en alltid med häpnad, och det är svårt att släppa böckerna ifrån sig innan man läst dem klart.
Ida: Helt fantastiska böcker! Som fascinerar mig med alla olika delar den lyckas få med. Men samtidigt en väldigt obehaglig bok, om allt ont i denna värld och kanske lite av en varning för framtiden! Väldigt spännande och svår att lyckas lägga ifrån sig!
Man blir väldigt berörd av  alla tre böckerna och känslorna är så starka att man riktigt känner "med" huvudpersonerna.

FAVORIT KARAKTÄR

Kimberly:Varför? Vem?: Hum...väldigt svårt fråga. Nästan omöjligt att välja en. Det är så många karaktärer som har fått en plats i mitt hjärta, Peeta, Gale, Katniss, Rue, Prim, Boggs, Cinna, Darius, Finnick, Johanna, Haymitch, Cescar Flickerman, och många fler det är svårt att förklara varför, de är alla på sitt eget sätt och av någon anledning har jag bara fastnat för dem. Kanske är det för att de på olika sätt är hjältar. Men måste jag välja en står det mellan de tre huvudkaraktärena; Peeta, Katniss och Gale. Men jag tror nog ändå jag väljer Katniss om jag absolut måste. Svårt att förklara varför, jag vet knappt själv. Kanske är det för att hon faktiskt är historiens hjälte. Den modige och starka kvinnan som gör allt för dem hon älskar. Jag tror att det är för att hon är så stark som jag har fasnat för henne. Hon är lite som jag själv skulle vilja vara. Peeta har jag däremot fastnat för, för att han är så liksom ”känslosam” han är väll historiens ”kärleksfulle” om man kan säga så. Och Gale för att han har något av det där grova, men ändå humoristiska över sig. Han är liksom en klippa som man kan ta stöd emot i alla väder, men som man ändå kan ha roligt och skratta tillsammans med (om man tar sig innanför han murar
Ida: Det är så svårt att säga, då det är många personer i boken som man fäster sig vid och som man tycker om. Men, jag måste ändå säga Katniss- flickan som kämpade till bokens sista sida, flickan som gör allt för sin familj och dom hon älskar. Man får också se hur Katniss blir savagare och svagare då dom hon älskar försvinner för henne, vilket är väldigt mänskligt och  det gör henne till en väldigt trovärdig person. Man får även se när hon tillslut själv får ta stöd mot andra och dom tillsammans får hålla ihop för att klara sig efter allt det hemska som dom gått igenom.  Peeta, är också en  som man inte kan låta bli att tycka om för all kärlek och värme han sprider omkring sig, och hur han tillslut vinner Katniss förtroende.
BESKRIV HUNGERSPELEN MED ETT ORD

Kimberly: Hum...svårt, väldigt svårt... Men jag tror jag väljer överleva. Eftersom det typ är det hela triologin handlar om, på ett eller annat sätt. Att överleva i sitt distrikt, att överleva hungerspelen, att överleva regimins påfund, att överleva förändringar, att överleva uppror o.s.v. Men samtidigt så skulle jag nog också vilja välja; mod, kärlek och motstånd, eftersom de alla är viktiga ingredjenser i boken. Det mästa huvudkaraktärena gör behöver mod och görs av kärlek. Samtidigt som de ofta jobbar mot systemet, gör motstånd (även om det är i hemlighet)
Ida: Kimberly har skrivit så många kloka ord som också för mig till Hungerspelen. Men, mod; alla käpar ju för att överleva och för att göra det krävs ett enormt mod. Även tro, tro om ha en chans att överleva, tro om att få se dom man älskar igen, tro om att allting någongång ska bli bra igen och även tro på sig själv!
NÅGOT STYCKE I BOKEN SOM LIGGER EN VARMT OM HJÄRTAT

Kimberly: Oj, det är svårt att svara på den frågan utan att berätta lite för mycket om boken (så att de som läser det här får veta vad som händer i förväg liksom). Så jag får försöka göra det här lite kryptiskt så att bara de som har läst boken förstår. Men i alla fall, jag tycker väldigt mycket om delen när Katniss sjunger för Rue, den är sorlig men så känslofyld och fin Jag tycker också om Katniss och Peetas interjuver med Cescar Flickerman, de är gripande och slår en med häpnad. Sen har jag några favorit citat ut böckerna. Bl.a ”Och må odsen alltid vara er gynsamma”, ”glatt Hungerspel”, ”Har du kommit för att göra slut på mig sötnos” och ”I mitt huvud fanns bara en enda tanke: det här är inte en plats för en eldflicka.”. Sen älskar jag såklart den delen när haymitch säger till dem att hans tipps är att de ska ”överleva” och de slår honom med häpnad. Senså finns det ju också såklart massor av andra sener och citat som jag bara älskar, men det är de här, som jag kommer att tänka på just nu.

Ida: Då vill jag berätta om ett stycke som berörde mig väldigt mycket. Det var nämligen när Katniss gör allt för att liten flicka vid namn Rue ska få leva, hon är en av de andra tävlande i Hungerspelen. Hon är så  liten och sårbar, men tvingas ändå delta i denna grymma kamp.  När Rue är döende, finns Katniss vid hennes sida. Rues sista önskan är att Katniss ska sjunga för henne. Det gör Katniss, och den sången har nog en av de vackraste texter jag har hört. Sakta, sakta, sjunker Rue in i en ouppväckbar dvala. Katniss binder henne en krans av blommor och sätter kring hennes hjässa och hon ser så vacker och stilla ut i ansiktet.
Det stycket gjorde mig väldigt rörd och jag blev lite törögd när jag läste det.
Vi kommer alltid att minnas Hungerspelen!  Hoppas att vi genom detta inlägg tänt ett ljus hos dig att läsa böckerna.  Det är en bok som föralltid kommer ett glöda, av mod, kärlek och tro♥

Kommentarer
Postat av: Kimberly

Vad bra skrivet Ida!!

haha inser nu att det jag skrivit kanske inte är så begripligt -.- haha, men men gjort är gjort <3<3<3Kram! <3

2012-03-27 @ 21:22:10
URL: http://kimberlyss.blogspot.com
Postat av: IDA

Tack! Och jag får säga tack till dig med! Och det var absolut begripligt de du skrivit!

Kram Ida!<3

2012-03-28 @ 15:40:00

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0