Starcrossed, Helena

Hejsan på er, Kimberly här. Idas kompis. Jag tänkte hoppa in här lite och lägga in ett litet boktips på en bok jag läst ut i går kväll. Och som rubriken säger så heter den Starcrossed (okej, det är väl snarare serien som heter det) Helena (själva boken).

Jag hade tänkt att bara skriva en kort förklaring typ om vad den handlar om (det som står på baksidan, med lite personliga redigering) och sedan några cittat ut boken. Så får vi se om ni blir intresserade. Hoppas i alla fall det.
Starcrossed
Helena
av: Josephine Angelini (läs hennes blogg: här )
Kan man trottsa det öde som står skrivet i stjärnorna?
Helena Hamilton är extremt blyg. Så blyg att hon faktiskt myr fysiskt illa av att dra till si uppmärksamhet. Vilket inte är så lätt att undvika eftersom hon är lång, blond och vacker som en gudinna. Hon är dessutom fruktansvärt stark och övermänskligt bra på löpning. Helena har alltid vetat att hon är speciell, men hon har unvikit den bittra sanningen. Men det går inte längre, för efter att familjen Delos har flyttat till ön, har underliga saker börjat hända, och hon hämsöks av blodiga mardrömmar och syner. Och när hon träffar Lukas Delos för första gånger för första gången, drabbas hon av ett plötsligt hat,så starkt att hon till och med försöker döda honom inför hela skolan.
Trots det känner Helena sig oförklarligt dragen till Lucas, och bitvis börjar sanningen om vem hon är att uppenbara sig...
Kan den man älskar mäst, samtidigt vara ens västa fiende?
Citat:
(dröm)
"Tre gestalter dök upp under det förktymta trädets knotiga grenar. De var så späda och slanka att Helena först trode att de måste vara flickor, men det var något med hur musklerna på deras seniga underarmar slingrade sig som rep som fick henne att inse att de också måste vara mycket gamla. Alla tre hade huvudet herböjt, och ansikterna var helt dolda bakom slöjor av svart, galanslöst hår. De var klädda i trasiga vita dräckter och täckta av gråvitt dam ända ner till underbenen. Från knäna och neråt var huden mörk av smuts och torkat blod efter ändlöst vanrande över vassa stenar i vildmarken.
Helena greps av en plötslig, instentiv skräck. Hon backade undan från dem och skar sig på stenarna, skrapade benen mot buskarnas törner. De tre varelserna tog ett steg mot henne och deras axlar började skaka av ljudlös gråt. Droppar av blod föll från deras ögon bakom det dammiga håret och rann ner för bröstet på de vita dräckterna. Och de viskade namn medan de grät sina smutsiga tårar."

"Han var lång, säkert en och åttiofem minst, och muskulös, fast på ett smidigt snarare än grovt sätt. Håret var mörkt och kortklippt, och huden var solbränd så att de vitta tänderna och de swimingpool blå ögonen framhävdes.
Att möta hans blick var som ett uppvaknande. För första gången i sitt liv viste Helena vad rent oblandat hat var för något."

" 'Snälla, gå här ifrån Lucas.' bad hon. 'Du hjälpte mig just, och det är jag väldigt tacksam för. Men samtidigt vill jag verkligen, verkligen, döda dig.'
Det blev tyst en stund och Helena hörde hur han drog efter Andan.
'Det är svårt för mig också.' svarade han med halvkvävd röst. "

" 'Det enda som jag inte skullle göra för att få vara mad dig är att låta oskylidga människor dö. Inget annat.' Han la sig ner på rygg igen, och slog frustrerat handen mot pannan. 'men det räcker.' "

"Jag kan inte förlora dig."


okej hoppas ni att ni är sugan på att läsa den ;) <3 Här kommer en bild på bokens framsida
jag vet att det blev ett JÄTTE långt inlägg. Hoppas ni orkar läsa det allihoppa, och kommentera gärna om ni har blivit sugna på att läsa boken nu eller inte :) <3
kram <3 

Kommentarer
Postat av: iDA

Den verkar spännande och sådär lite vackert och poetiskt skrivet!

Tack för att du gjort ett sånt långt bra boktips! Det uppskattar jag!!

Kram ida

2012-01-15 @ 17:41:46
Postat av: Anonym

Jag blev verkligen sugen på att läsa boken,

den värkar jätte bra och spännande:D

Väldigt bra bok-recension också:)

2012-01-15 @ 21:16:57
Postat av: Kimberly

Vad roligt att du tycker det ;) <3

2012-01-16 @ 12:51:43
URL: http://kimberlyss.blogspot.com
Postat av: Kimberly

Och Det var så lite Ida <3 :)Hoppas du har det bra Och massor av Stora Kramar till dig <3 :D

2012-01-16 @ 22:15:21
URL: http://kimberlyss.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0