Kommentars funktionen åtgärdad

Hej, det verkar som om kommentarsfunktionen åtgärdat dig av sig själv- så nu är det fritt fram att kommentera! Tack Kimberly för en strålande insats med bokrecensionen! (Läses under detta inlägg)

För er som inte vet är Kimberly en vän till mig, som liksom jag gillar att läsa! Rätt som det är kanske hon gör en bokrecensionen här! Så missa inte Kimberlys spännande inlägg som dyker upp som en bonus ibland.

Kram Ida

P.s- kommentera gärna detta inlägg för att se om det funkar!


Vampyrena i Morganville

Hej hej, Kimberly här igen, vet inte om ni mins mig... Jag skrev recentionen om Starcrossed. Aja, i alla fall, jag tänkte hoppa in och skriva en liten recention om första boken i serien Vampyrena i Morganville, Glashuset.

Jag läste ut boken på en dag. Man säger ju ofta att "boken är beroendeframkallande" och så är de inte sådär jätte bra, men när jag säger att den här verkligen är Beroendeframkallande och att jag inte kunde släppa den ifrån mig så menar jag verkligen allvar! Jag sträcktläste verkligen boken, kunde inte släppa den, jag ville hela tiden få reda på vad som skulle hända här näst och hur det skulle sluta, och när man väll tror sig att allt ska sluta lyckligt så kommer det en stor smäll på de sista sidorna och så sluter boken med en sådan chliffhanger att man bara måste läsa nästa. Desutom blir man förälskad i de fyra huvudkaraktärena nästan på en gång.
I alla fall:
Glashuset av Rachel Caine
I serien Vampyrena i Morganville (ensålänge ska det bli ca: 15 böcker i serien.)
på ca: 300 sidor. och ganska lättläst.


När Claire kommer till Morganville lägger hon märket till saker som att gattlyktorna står långt ifrån varandra, att det nästan aldrig finns skräp på marken och att det nästan aldrig visstas människor ute på gatorna efter mörkrets inbrott. Alla i staden verkar jämmt vara så rädda och nojiga, men Claire hade aldrig gissat på att det hade med vampyrer att göra, aldrig någonsin. Inte förens hon flyttar in i glashuset.

 

De första veckorna i morganville när Claire lever på student tror hon att hennes största problem är att hon är nykomling, otroligt smart och yngre än alla andra. Hon tror att hennes största problem är att mobbarna i elevhemmet. Men snart inser hon att det finns mycket värre saker gömda i morganvilles mörker.

 

Claire flyttar in i glashuset där hon möter den snälla, envise och omtänksamme gotharen Eve, den retsamme men snälle rebellen Shane och den mystiske, lugne och ansvarstagande Miachel som försvinner varje morgon och återvänder varje kväll. De berättar sanningen om morganville för Claire och det hon får höra gör henne skräckslagen.


Men saker och ting börjar bli riktigt komplicerade när Claire  börjar bråka med fel person, nämligen borgmästarens dotter Monica. Och det blir inte bättre när Claire kommer över något som vampyrena letat efter i flera år och vill åt till varge pris. Om några tonåringar dör på kuppen spelar inte dem någon roll....

Jag älskar den här boken, men jag måste erkänna att det finns saker som jag inte förstår. Desutom så kan det inte gått mer en en vecka tidsmässigt i den första boken. Allt går så snabbt. Men jag skulle rekomendera den här till alla som vill ha en spännande tonårsbok. 4 poäng av 5 Det är en bra och spännande bok som förtrollar dig tills du läst klart den, och då bara måste du läsa nästa.
Vet att det blev en väldigt lång recention... Men men, hoppas att ni blev sugna på att läsa den nu och kommentera om ni blev (eller inte blev) det.


Kram på er :) <3
 

 Fredagsboktipset

Hej!
Nu har jag fått sportlov! Tjoho! Och på sportlovet har man tid att läsa böcker! Serien som jag ska ägna min tid åt att läsa under sportlovet heter Hungerspelen, och det är ett gäng fantastiska böcker, som kanske inte är så okända för er. Det var en liksom jag, läslus- Kimberly som tipsade mig om böckerna!
Jag har läst 224 sidor och är helt fast, mer detaljerad information om boken kommer senare. Det var alltså veckans FREDAGSBOKTIPS!
Nu i onsdags började Bokrean och där kan man bla finna Hungerspelen triologin för 79 kr, och en annan bok som jag hört ska vara bra som heter "Tystnad tagning" av författaren till "Godnatt Mister Tom", även Harry Potter böckerna i ny utgåva kan man få för ett bra pris . Jag tycker att det verkar som att Bokrean i år har ett stort utbud bra böcker att bjuda på.
+      
Det är något fel med kommentarerna- man kan inte kommentera inläggen, ska försöka åtgärda detta!
//Ida♥

Fyra dagar Fyra nätter

Hej!
FREDAGSBOKTIPSET uteblev tyvärr igår... därför kompenserar jag det nu med ett boktips idag!
Boken som jag pratar om är alltså, Fyra dagar Fyra nätter, en ganska nyskriven bok av en författare vid namn: Morgan Matson. Boken beskrivs på baksidan av en annan författare som "Hetsläsigt beroendeframkallande" och det kan jag alldeles hålla med om! Boken är väldigt medryckande med en spännande och intressant handling. Författaren varvar kapitel om "nu" och "då", och får samtidigt med lite av en resedagbok i boken, med små kvitton från Snabbmatsställen, bilder och huvudpersonernas personliga spellistor. Detta får boken att kännas mer levande. Jag skulle faktiskt kunna tänka mig att denna bok skulle bli en riktigt bra film!
Men nu till handlingen(från bokens baksida)
"Inte nog med att Amys pappa precis har dött i en bilolycka; nu har hennes mamma bestämt att de ska lämna Kalifornien och flytta till Connecticut. Dessutom vill hon att Amy ensam ska köra familjens bil hela vägen. Det är bara ett problem: sedan olyckan vägrar Amy att sätta sig bakom ratten. Hon kan bara inte. Då dyker Roger upp. Han är nitton år, ovanligt snygg och lovar att köra Amy till Connecticut. Tillsammans ger de sig ut på en road trip genom USA. Resan som egentligen skulle vara en enda lång transportsträcka utvecklas till något helt annat och någonstans längs vägen börjar Amy förstå att livet kanske kan gå vidare, trots allt."

En bok som innehåller mycket hopp och som jag absolut lägger till i listan över mina favoritböcket.

/Ida


Boktips i hjärtetider...

Hej!
Här kommer några passande böcker såhär en dag innan Allahjärtansdag, man måste ju få in den rätta känslan, och därför presenterar jag nu tre böcker på temat: Kärlek.
Hoppas att det faller er i smaken!

1. Kär? Av: Meg Cabot

 D
et är inte lätt att vara prinsessa och vara kär i sin bästis storebror, hur ska Mia Thermopolis lösa allt? Läs det i hennes dagbok, den treje delen i den hyllade serien " En prinsessas dagbok" av Meg Cabot.

2. Rött hjärta Blå fjäril Av: Annika Thor Ett rött hjärta i Loves ryggsäck från Alva med texten: "Jag älskar dej. Älskar du mej? "
En blå skimrande fjäril på Alvas klänningstyg från Love. Detta är historien om Alva och Love...

3. Ljudet av ditt hjärta Av: Stephanie Meyer
J
ag säger endast tre ord: Kärlek - Vampyrer - Hopp...

Det var allt, hej så länge/ IDA


Här kommer det...

Och som ni har väntat?...

FREDAGS BOKTIPSET:

Boken: Välkommen hem av:Johanna Lindbäck

Handlar om att komma tillbaka till en plats där man varit under hela sitt liv, börja träna jujutsu och bryta upp från "det gamla vanliga"  och göra det man själv vill.
En mycket bra bok som innehåller

Vänskap
Kärlek
Nya platser
Våga

  Läste min bok på mobilen i något som kallas "Bluefirereader", blev dock inte samma känsla som att läsa en bok, kommentera gärna och skriv om vad du tänker kring att läsa böcker på mobilen. Är det bra? Dåligt? Föredrar du helst en traditionell bok? SKRIV:)

Ha det gott o trevlig helg!
Kram ida

Fredag!

Hej hallå!

Idag på Fredagsboktipset presenterar jag boken "Tordyveln flyger i skymmningen" äv Maria Gripe som jag skrivit om här förut. Det är en fantastisk bok! Den finns garanterat på ditt bibliotek- det är en klassiker!
Med denna bild vill jag önska er en trevlig helg
  Så sant!

/IDA♥


RSS 2.0