Fredagsboktipset!

Hejsan! Nu är det helg, kanske tillfälle att läsa en bra bok?! ...Jag visste väll det!
Här kommer fredagsboktipset!

FREDAGSBOKTIPSET MED IDA:
Boken: Matilda av Roal Dahl. (Som även skrivit välkände Kalle och chokladfabriken)
En mycket härlig bok med mycket humor i och ett kul språk.  Innehåller väldigt roliga illustrationer. Helt klart läsvärd, tänker läsa den en gång till!
Handlar om den överintellgenta flickan Matilda som slukar böcker, Den vänliga lärarinnan fröken Honung och den hemska rektorn Domderansson.

  Så här ser boken ut, hört även att den finns som film.
Tack och hej för denna gång!
//IDA<3

Tordyveln flyger i skymningen

Ja, visst låter det vackert: "Tordyveln flyger i skymningen". Det är titeln på boken jag läser i skolan. Den är skriven av Maria Gripe, som är en av mina personliga favoritförfattare.
Jag har bara läst ca 50 sid, och det kan vara lite trögt i början, men snälla ge den en chans, för det är en fantastisk bok! Boken tar upp saker som slumpen, händer allt bara av en slump, eller finns det en mening med saker och ting?... Genom boken följer en liten såndär ryslig känsla med, och den har en lite ovanlig och speciell handling.

Om det är någon som läser detta inlägg, så kan ni väll bara skicka iväg en liten kommentar, så att jag vet att det är värt att göra inlägg här. Men i och för sig använder jag bloggen som en slags läsdagbok också, men som sagt skicka mer än gärna iväg en kommentar i kommentarsfältet!

Ida<3

Här kommer en liten bild på Mumin & co.


Fredagsboktipset!

Hej!
Idag på FREDAGSBOKTIPSET presenterar jag boken " Sune slutar första klass" En rolig och lättsam bok av välkände Sören Olsson och Anders Jacobsson. Utgiven förra året. Har hört talas om att "Sune i Grekland" snart kommer på film, som den Sune fantast jag är ser jag fram emot det!:)

Trevlig helg på er alla!

Ida


Kul recept bok..

Hej!
Boken Vegobiffar och kolasås lånade jag på bibblan för ett tag sen och det är en mycket ovanlig typ av receptbok, på det sättet att den har tecknade illustrationer till varje recept, recepten är även lite nytänkande och man väver in recept från lite olika kulturer. Boken riktat väll sig i första hand till barn och ungdomar, då receptens instruktioner är hyfsat lätta att förstå. Boken är skriven och illustrerad av Jenny Hellström.
Den här receptboken får av mig fem av fem kanelbullar!
//Ida


...!

Hej!

Någon gång ibland kommer Sylvia att göra en och annan bokrecension här, även Kimberly kanske rycker in här någongång, vi får se. :) Kimberly och Sylvia: Ni får gör inlägg här så ofta eller sällan som ni vill. Jag blir bara glad om ni lägger in något boktips, eller annat bokrelaterat här.
Men det betyder inte att jag kommer att  försvinna härifrån, nej, nej, jag är kvar.

Så håll utkik.

Kram Ida

Kommer att lägga upp lite bilder från Postmuséets utställning "Hej"  någon dag framöver, som jag varit med i.
Starcrossed, Helena

Hejsan på er, Kimberly här. Idas kompis. Jag tänkte hoppa in här lite och lägga in ett litet boktips på en bok jag läst ut i går kväll. Och som rubriken säger så heter den Starcrossed (okej, det är väl snarare serien som heter det) Helena (själva boken).

Jag hade tänkt att bara skriva en kort förklaring typ om vad den handlar om (det som står på baksidan, med lite personliga redigering) och sedan några cittat ut boken. Så får vi se om ni blir intresserade. Hoppas i alla fall det.
Starcrossed
Helena
av: Josephine Angelini (läs hennes blogg: här )
Kan man trottsa det öde som står skrivet i stjärnorna?
Helena Hamilton är extremt blyg. Så blyg att hon faktiskt myr fysiskt illa av att dra till si uppmärksamhet. Vilket inte är så lätt att undvika eftersom hon är lång, blond och vacker som en gudinna. Hon är dessutom fruktansvärt stark och övermänskligt bra på löpning. Helena har alltid vetat att hon är speciell, men hon har unvikit den bittra sanningen. Men det går inte längre, för efter att familjen Delos har flyttat till ön, har underliga saker börjat hända, och hon hämsöks av blodiga mardrömmar och syner. Och när hon träffar Lukas Delos för första gånger för första gången, drabbas hon av ett plötsligt hat,så starkt att hon till och med försöker döda honom inför hela skolan.
Trots det känner Helena sig oförklarligt dragen till Lucas, och bitvis börjar sanningen om vem hon är att uppenbara sig...
Kan den man älskar mäst, samtidigt vara ens västa fiende?
Citat:
(dröm)
"Tre gestalter dök upp under det förktymta trädets knotiga grenar. De var så späda och slanka att Helena först trode att de måste vara flickor, men det var något med hur musklerna på deras seniga underarmar slingrade sig som rep som fick henne att inse att de också måste vara mycket gamla. Alla tre hade huvudet herböjt, och ansikterna var helt dolda bakom slöjor av svart, galanslöst hår. De var klädda i trasiga vita dräckter och täckta av gråvitt dam ända ner till underbenen. Från knäna och neråt var huden mörk av smuts och torkat blod efter ändlöst vanrande över vassa stenar i vildmarken.
Helena greps av en plötslig, instentiv skräck. Hon backade undan från dem och skar sig på stenarna, skrapade benen mot buskarnas törner. De tre varelserna tog ett steg mot henne och deras axlar började skaka av ljudlös gråt. Droppar av blod föll från deras ögon bakom det dammiga håret och rann ner för bröstet på de vita dräckterna. Och de viskade namn medan de grät sina smutsiga tårar."

"Han var lång, säkert en och åttiofem minst, och muskulös, fast på ett smidigt snarare än grovt sätt. Håret var mörkt och kortklippt, och huden var solbränd så att de vitta tänderna och de swimingpool blå ögonen framhävdes.
Att möta hans blick var som ett uppvaknande. För första gången i sitt liv viste Helena vad rent oblandat hat var för något."

" 'Snälla, gå här ifrån Lucas.' bad hon. 'Du hjälpte mig just, och det är jag väldigt tacksam för. Men samtidigt vill jag verkligen, verkligen, döda dig.'
Det blev tyst en stund och Helena hörde hur han drog efter Andan.
'Det är svårt för mig också.' svarade han med halvkvävd röst. "

" 'Det enda som jag inte skullle göra för att få vara mad dig är att låta oskylidga människor dö. Inget annat.' Han la sig ner på rygg igen, och slog frustrerat handen mot pannan. 'men det räcker.' "

"Jag kan inte förlora dig."


okej hoppas ni att ni är sugan på att läsa den ;) <3 Här kommer en bild på bokens framsida
jag vet att det blev ett JÄTTE långt inlägg. Hoppas ni orkar läsa det allihoppa, och kommentera gärna om ni har blivit sugna på att läsa boken nu eller inte :) <3
kram <3 

Trevlig helg!

Hoppas att ni får om  en bra helg med kanske lite bra böcker?! Själv ska jag läsa i min tjocka kemibok om  atomer och molekyler, inte så jätte kul, men det får gå! Vi har nämligen kemiprov på tisdag.

 FREDAGSBOKTIPSET MED IDA: (kort resumé) BOKEN: Simon och Sophie. Ungdomsbok om vänskap, kärlek och osäkerhet, inte den bästa bok jag läst, men helt klart läsvärd!

P.s - Fredagsboktipset  kommer vara en grej som jag kör med varje vecka. Tycker ni att det verkar som en bra idé?
Kram ida

Bok till svenskan

Hej!

Till på fredag ska vi ta med en bok att läsa på svenska lektionerna i skolan.
Jag funderar att ta med en bok som jag lånade när jag och Lovisa var på bibblan och som hon tipsade om, den heter " No och jag". Någon som har något annat förslag på spännande bok att läsa på svenska lektionerna framöver?
Kommentera gärna!

Ida<3    


Hej..

Hej på er!

Nu är designen en smula ändrad, har hållt på och fixat med det här jätte länge, det är inte min starka sida, det här med att ändra stilmall mm.

Headern blev tyvär lite liten, men det får ordna sig på något sätt.

Ha det bra!

/ida<3

Kärleks krisen

Hej!

Här om dagen läste jag  en bok som heter "Kärlekskrisen".
Jag hade lånat den till min lille syster, och boken riktar väll sig till 8-11 år, men det tycker jag inte hindrar  oss som är äldre från att läsa den! Boken ingår i en serie som heter "Mitt livsfarliga liv". :)
Huvudpersonen i boken heter Juni och hon trasslar till det för sig, men hon är en klurig och rolig tjej så hon löser oftast ut problemen till slut. Jag tycker att boken tar upp saker som man oftar funderar på i den här åldern.
Den har dessutom jätte skojiga illulstrationer av en illustratör som heter Mia Nilsson, det är ett stort plus!
Författaren heter Ann Caroline Håkans.

Här kommer bokens omslagsbild o en bild från boken!/ida

Jag saknar dig, jag saknar dig!

Hej!

Nu har jag läst ut boken: Jag saknar dig, jag saknar dig! Av Peter Pohl.
Det var en en fantastisk bok, en så gripande bok har jag inte läst på länge. Boken har 272 sidor, men när jag hade läst ut den kändes det som om jag läst så mycket mer än bara 272 sidor med ord, för varje ord i den här boken glödde.

Boken handlar om två flickor, de är tvillingar och heter Cilla och Tina. Cilla och Tina hör ihop och tycker själva att dom ingenting är utan varandra, men samtidigt är dom väldigt olika.
En dag händer det omöjliga - Cilla dör, hon blir överkörd.
Tina står ensam kvar på jorden utan sin allrakäraste syster.
Så här skrivet Tina i sin dagbok:
Jag vet att allting har ett slut
allting ska omsider nå en ända
men om tiden inte runnit ut
är det svek att inte återvända.

Den här boken kom även på bio, hösten 2011.
Tack till kusin- Hedvig som jag fick boken av, den här boken borde alla läsa!

/IdaRSS 2.0